Home
Kontakt
   
 




                Oferta duńskich enzymów gorzelniczych firmy Novozymes

Biosan oferuje niżej wymienione towary z możliwością dostarczenia na własny koszt w ciągu 2 dni do zamawiającego.


ENZYMY UPŁYNNIAJĄCE
  
TERMAMYL 120 typ L        
Zastosowanie: upłynnianie (dekstrynizacja) skrobi
Optymalna temperatura: 85 – 105 °C
Optymalne pH: 6.0 – 6.5
Dawka [kg/tona]: 0.5 – 0.6  

TERMAMYL SC      

Zastosowanie: upłynnianie (dekstrynizacja) skrobi
oraz zmniejszenie lepkości
Optymalna temperatura: 85 – 110 °C
Optymalne pH: 5.0 – 6.0
Dawka [kg/tona]: 0.2 – 0.4 
                        

TERMAMYL SC DS
Zastosowanie: upłynnianie (dekstrynizacja) skrobi
oraz zmniejszenie lepkości
Optymalna temperatura: 85 – 110 °C
Optymalne pH: 5.0 – 6.0
Dawka [kg/tona]: 0.1 – 0.2  

FUNGAMYL 800 L                         
Zastosowanie: upłynnianie (dekstrynizacja) skrobi
Optymalna temperatura: 60 – 65 °C
Optymalne pH: 5.0 – 6.0
Dawka [kg/tona]: 0.1 – 0.15  
                                                                      
 ENZYMY SCUKRZAJĄCE  

SACZYME TM                
Zastosowanie: scukrzanie skrobi i dekstryn
oraz hydroliza białek
Optymalna temperatura: 60 – 65 °C
Optymalne pH: 4.5 – 5.5
Dawka [kg/tona]: 0.4 – 0.6 
                                                                 
SAN EXTRA L        
Zastosowanie: scukrzanie skrobi i dekstryn
oraz hydroliza białek
Optymalna temperatura: 65 – 70 °C
Optymalne pH: 4.0 – 5.0
Dawka [kg/tona]: 0.4 – 0.6  

SAN SUPER 360L                                      
Zastosowanie: scukrzanie skrobi i dekstryn
oraz hydroliza białek Optymalna temperatura: 65 – 70 °C
Optymalne pH: 4.5 – 5.5
Dawka [kg/tona]: 0.5 – 0.7 
                                                                       
 ENZYMY POMOCNICZE
  
ALCALASE 2..4 L FG
                               
Zastosowanie: intensyfikacja fermentacji
Optymalna temperatura: 55 – 70 °C
Optymalne pH: 5.0 – 7.0
Dawka [kg/tona]: 0.01 – 0.03
 
NEUTRASE  0.8 L

Zastosowanie: intensyfikacja fermentacji
Optymalna temperatura: 35 – 50 °C
Optymalne pH: 5.5 – 7.5
Dawka [kg/tona]: 0.05 – 1.0  
                                 
SHEARZYME 500 L

Zastosowanie: hydroliza polisacharydów  nieskrobiowych
Optymalna temperatura: 55 – 70 °C
Optymalne pH: 5.5 – 6.0
Dawka [kg/tona]: 0.02 – 0.05
                                              
VISKOFERM
Zastosowanie: hydroliza polisacharydów nieskrobiowych
Optymalna temperatura: 45 – 65 °C
Optymalne pH: 4.0 – 6.0
Dawka [kg/tona]: 0.03 – 1.0                                          

AKCESORIA
 

Termocukromierze, cukromierze, alkoholomierze, termometry kątowe w oprawie metalowej ¾  cala, termometry do kadek drożdżowych, termometry proste o zakresie 0-100 °C, elektroniczny tester wilgotności ziarna, elektroniczny tester do pomiaru pH, plomby, drut
    
KSIĄŻKI PRODUKCYJNE

   Spis zabezpieczeń, Księga rewizyjna, Wydanie spirytusu na zewnątrz, Księga kontroli produkcji i inne...    

DROŻDŻE
                                   

Krajowe D2 – AS4  









                                                             ZAPRASZAMY